Vaknar vid 9.00 efter en natt med sömnproblem, min assistent hjälper mig att dricka ett glas vatten med hjälp av sugrör eftersom jag ej kan sitta upp i sängen. Efter det får jag hjälp med massage, sedan går jag på toaletten och får hjälp med toalettbestyr.
Assistenten lagar frukost, matar mig, det tar ungefär en timme eftersom jag även har matsmältningsproblem till följd av skadan och lätt blir illamående.
Därefter duschar assistenten mig, eftersom jag ej kan använda armarna, jag vilar lite, sedan klär assistenten mig. Klockan är nu runt 11.00, assistenten diskar (med stängd dörr eftersom jag är så ljudkänslig) och sedan kommer kommer assistenten och pratar med mig och jag får lite frukt. Vid 12.30 är det dags för fika, te och kaka -8 med hjälp av assistent och sugrör)
Nu är det dags att förbereda för att åka till Osteopatbehandling. Assistenten kammar mig och hjälper mig med toalettbesök, sedan får jag hjälp att ta på ytterkläder och skor. Ligger ner i specialtillverkad handikappstol i bilen. Assistenten parkerar utanför Praktiken (jag har Handikappkort), assistenten hjälper mig upp i hissen och sedan får jag behandling i ungefär 1 timme. Underbart! Känns bättre och lättare , dånet i öronen minskar och jag ser klarare( har annars dimsyn).
Under tiden har Assistenten kört hem till min övernattningslägenhet i Stockholm( där jag vistas vid Osteopatbehandlingarna) och dammsugit (eftersom jag är så ljudkänslig, ej kan höra starka ljud utan att få migrän), eller passar hon på att handla mat. Klockan är nu lite över 15.00 och assistenten hämtar mig , kör mig hem och hjälper mig in i lägenheten, får ett glas vatten sedan måste assistenten ut och leta efter parkeringsplats(har gjort en fransk parkering-dubbelparkering). Sedan lagar assistenten middag åt mig och matar mig, nu är klockan runt 16.00. Jag ser klarare nu än för några månader sedan och är inte så yr, så nu kan jag titta i tidningar och hänga med i världen, så på eftermiddagen håller assistenten upp tidningar framför mig i sängen , så jag kan titta och läsa själv. Vissa dagar har jag ristningar i ansiktsnerverna och huvudvärk så då ligger jag bara och orkar inte ens med att assistenten läser för mig.
Trots att jag ej kan se på TV eller lyssna på Radio eller musik, går tiden relativt fort när vi pratar på kvällen. Nu är klockan runt 20.30, assistenten hjälper mig med kvällstoaletten sedan får jag massage på min massagebänk.
Runt 21.30 hjälper assistenten mig för natten och ger mig ett glas saft, sedan diskar hon och jag försöker sova. Nej, jag måste upp på toaletten igen vid 23-tiden och väcker assistenten som hjälper mig. Vaknar sedan vid 02.30 av att jag är alldeles het, det sticker i hela kroppen som om någon hällt het sockerdricka över mig, (symtom från whiplashskadan). Assistenten hjälper mig att duscha av mig i iskallt vatten, somnar sedan och vaknar vid 8.00- tiden.
Vissa nätter somnar jag inte förrän vid 03.00-04.00-tiden om jag har svår huvudvärk eller ristningar i ansiktsnerverna, då får jag sådan migrän att jag kräks, assistenten får torka upp efter mig eftersom jag inte kan böja med ned i toalettstolen p g a nackskadan.